Referat: BK Walldia - Genevad/Veinge IF

BK Walldia – Genevad/Veinge A-lag Veinge konstgräs 211002

Efter X antal mm regn på Wallevis svampmatta kunde det konstateras att det fanns inte en chans att spela fotbollsmatch där.

Jag kontaktade Veinge pojkarna dagen innan när jag fått domen av plankommite`n Som tur var så var det ledigt på konstgräset vid skolan.

Ombyte på IP sen transport ner till skolan. Mycket saker är det att hålla reda på. 20 min innan avspark upptäcktes att en av spelarna glömt sin matchtröja på IP. På ”huvet iväg” för att leta upp tröjan. Som tur var hängde tröjan på sin plats i omklädningsrummet tillbaka till skolan på ”två hjul”. Lättnad från tränarna när aktuell spelare åter är klädd i matchtröjan.

Walldia var redan innan match klar för uppflyttning till nästa år (de tre bästa går upp). Frågan var bara om vi redan då kunde fastställa att vi vinner serien också, då måste vi vinna matchen eller att de andra resultaten i serietoppen utfaller rätt för att vi redan då kunde kalla oss seriesegrare.

Följande spelare var uppskrivna på spelarförteckningen

Jocke, Robban, Jacob, Fredde, Zett
MarcusP, Simon, Kenan, Victor, Nderim
Hannes, Sakhi, Jonte, Antonio

Dagens motståndare Genevad/Veinge har verkligen något att spela för då de jagade en av de tre topplatserna och var väldigt tända.

G/V startar på full gas och tar ledningen redan efter 6 min när Robin Wik tillåts att slugga sig igenom Walldias centralförsvar och sätta bollen utom räckhåll för Jocke Sörensen, 0 -1.

Lätt chockade gör Walldianerna avspark igen och gästerna har nu fått extra bränsle i pannan vilket man utnyttjar 2 minuter senare då man får med sig domaren som blåser straff på ett genombrottsförsök i straffområdet.
0-2 på straffen efter 6 min. G/V har varit extremt effektiva det är Walldia som var bäst rent spelmässigt men det gäller att göra mål också.

Walldia får sin chans till reducering när Hannes fälls vid ett genombrottsförsök efter knappa kvarten. Hannes tar själv straffen, men Boson i G-V kassen läser straffen och kniper bollen, ska det bli en motgångens match?

Walldia låter sig inte nedslås utan fortsätter sitt stundtals fina spel,

Robban har ett bra avslut som Boson avvärjer även det.

20 min Nderim sveper in en hörna som touchar ribban. Det känns som G-V har marginalerna med sig och man har en målvakt som ”vaknat på rätt sida”
.
30 min Antonio har en bra nick precis över ribban.

44 min Walldia får äntligen utdelning när MackeP driver in från högerkanten och centralt hittar Hannes som spräcker nollan när han reducerar till 1-2 och ger lite hopp till Walldianerna när Boson kapitulerar.

Pausvila: Man är positiva i Walldialägret och förlitar sig på att gästerna inte kommer att upprepa samma effektiva spel som i inledningen.

I andra halvlek fortsätter Walldia att spelmässigt dominera, kanske inte så mycket som i första, men istället lossnar det lite bättre i målprotokollet.

Hannes reducerade i första halvleken och i andra halvleken ska det lossna ännu mer för Persson.

Först är han nära när han i friläge avslutar i famnen på Boson. Istället är det kvitterat i min 63 där Nderim, assisterar , 2-2 tid 63.

Kvitteringen mycket rättvis i det läget eftersom Walldia fortsatt spelat bra fotboll
Nu står det och väger.

En otäck sak händer några minuter senare när Jocke faller ner efter en räddning i eget målområde, Sörensen kommer ner med en hand lite illa så han fick ett finger vrickat ur led. Han fick åka in till vårdcentral i Laholm där man drog fingret rätt och sen vidare transport till Halmstad för röntgen.

Robban som är en multilirare fick ta på sig handskarna, det är inte första gången.
Sakhi kommer in som ersättare på Robbans backplats.

Det återstår ca 20 min och det händer saker i båda straffområdena och Robban har att göra.
Macke P är som alltid pigg och är på håret att ge Walldia ledningen. Istället tar G-V ledningen med 10 kvar när man trycker in 2-3 från nära håll.

Nu återstår 10 min och Walldia jagar kvittering
Anfall efter anfall och när det återstår 1 minut kommer kvitteringen och Hannes hattrick fullbordas då Victor driver upp på vänsterkanten och spelar in bollen centralt där Hannes kvitterar 3-3,

Sammanfattning:

Vi spelade tidigare än Våxtorp – Skottorp som slutade 2-0 och visste inte då att tack vare att Skottorp fick stryk blev vi seriesegrare ”i kavaj” redan då trots att det återstår 3 omgångar. Den enda spänningen nu är vem som kniper de 2 andra platserna för avancemang.
Jocke är tillbaka från besöket i sjukvården, fingret är rättdraget och det var tydligen inga större fel i övrigt

BKW - Genevad/Veinge 211002

6 min 0-1 Robin Wik)
8 min 0-2 Baumgarten Kinsch straff
45 min 1-2 Hannes (MackeP)
63 min 2-2 Hannes (Nderim)
80 min 2-3 Robin Wik
89 min 3-3 Hannes (Victor)

Domare: Besnik Berisha